Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Aproape 800 de elevi au participat la Campania „Am 14 ani! Primul meu act de identitate” - Ediția a IX-a

Exportă PDF - Aproape 800 de elevi au participat la Campania „Am 14 ani! Primul meu act de identitate” - Ediția a IX-a Tipăreşte pagina - Aproape 800 de elevi au participat la Campania „Am 14 ani! Primul meu act de identitate” - Ediția a IX-a Trimite unui prieten - Aproape 800 de elevi au participat la Campania „Am 14 ani! Primul meu act de identitate” - Ediția a IX-a

publicat de AdministraTor in Miercuri , 28 Noiembrie 2018, 16:16

Aproape 800 de elevi au participat la Campania „Am 14 ani! Primul meu act de identitate" - Ediția a IX-a

 

 

Aproape 800 de elevi din clasele a VII-a, de la șase unități de învățământ din municipiu au participat la ediția a IX-a a Campaniei "Am 14 ani! Primul meu act de identitate", desfășurată de Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva, în perioada 12-28 noiembrie 2018.

Acțiunea are rolul de a identifica elevii care au împlinit 14 ani și nu au solicitat încă eliberarea cărții de identitate, dar se adresează și celor care vor împlini în curând 14 ani și are ca scop informarea adolescenților cu privire la procedura obținerii primului act de identitate, rolul și importanța documentului, precum și drepturile și obligațiile legale pe care le au posesorii acestuia.

Ca element de noutate, anul acesta, compania "Am 14 ani! Primul meu act de identitate" s-a derulat nu doar în școli, ci și la sediul  Direcției Publice Locale de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva. În cadrul programului "Săptămâna altfel", elevii au avut ocazia să urmărească procedura completă de eliberare a actului de identitate - de la accesul la ghișeul de relații cu publicul până la emiterea unui astfel de document.

De la începutul anului, 1.645 de elevi de la școlile din Deva au participat la cele trei ediții ale campaniei, desfășurate în 2018.

Potrivit legilației în vigoare, persoanele care au împlinit 14 ani au obligația să solicite eliberarea cărții de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei.

 

Biroul de presă

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice