Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Cămin pentru persoane vârstnice și oameni fără adăpost

Exportă PDF - Cămin pentru persoane vârstnice și oameni fără adăpost Tipăreşte pagina - Cămin pentru persoane vârstnice și oameni fără adăpost Trimite unui prieten - Cămin pentru persoane vârstnice și oameni fără adăpost

publicat de AdministratoR in Luni , 13 Iulie 2020, 15:11

Cămin pentru persoane vârstnice și oameni fără adăpost

Pentru a răspunde solicitărilor venite din partea persoanelor vârstnice din municipiul Deva care doresc să fie îngrijite într-un cămin din sistemul public, am inițiat un proiect de hotărâre care are la bază înființarea unei astfel de facilități care să funcționeze în administrarea Primăriei Municipiului Deva și în subordinea Consiliului Local.

Astăzi am făcut primul pas. Consilierii locali au aprobat prin HCL nr.259/2020, schimbarea destinației clădirii ,,Internat" a Liceului de Arte ,,Sigismund Toduță", aflată pe strada Titu Maiorescu, nr.30, din spațiu de învățământ în Adăpost de Urgență pe Timp de Noapte și Cămin pentru Persoane Vârstnice.

Internatul școlii a fost închis încă din anul 2017, din cauza numărului mic de elevi care solicitau cazarea aici, pe baza unei hotărâri aprobate în Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Am considerat oportun să schimbăm destinația acestei clădiri pentru a ajuta atât persoanele vârstnice care nu au aparținători, nu se pot gospodări și îngriji singure sau au nevoie de ajutorul personalului specializat și pentru care un astfel cămin este cea mai bună soluție, cât și pentru a-i ajuta pe oamenii fără adăpost.

Pasul următor este trimiterea către Ministerul Educației și Cercetării a unei documentații ample, în vederea obținerii din partea acestei instituții a avizului de schimbare de destinație a clădirii Internat.

Este o măsură de protecție socială a persoanelor vârstnice și a celor care nu au adăpost. Consider că este o obligație și o datorie morală să răspundem nevoilor acestor oameni care sunt acum în situații speciale și care au nevoie de sprijin și îngrijire. Ei merită o viață de calitate și condiții civilizate de trai.

 

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.