Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Casă nouă pentru 72 de familii de deveni!

Exportă PDF - Casă nouă pentru 72 de familii de deveni! Tipăreşte pagina - Casă nouă pentru 72 de familii de deveni! Trimite unui prieten - Casă nouă pentru 72 de familii de deveni!

publicat de AdministraTor in Vineri , 25 Septembrie 2020, 16:05

Casă nouă pentru 72 de familii de deveni!

 

Astăzi, 72 de familii au primit din partea municipalității cheile unei locuințe noi.

Este vorba despre devenii aflați pe lista definitivă și care au îndeplinit punctajul și condițiile necesare pentru a primi o locuință socială. Repartiția locuințelor a fost aprobată prin HCL nr.353/2020.

Cele 72 de unități locative (12 apartamente și 60 de garsoniere) predate astăzi titularilor se află în blocurile nr. 3 și nr. 4 din cartierul Grigorescu, finalizate de curând de către Primăria Municipiului Deva.

Locuințele au fost predate la cheie, cu aragaz și chiuvetă la bucătărie și cu baia dotată cu toate obiectele sanitare necesare.

Garsonierele și apartamentele vor fi branșate individual la toate utilitățile (apă, canalizare, energie electrică, gaz).

În exterior au fost amenajate spații verzi și alei.

Finanțarea celor două blocuri sociale noi date astăzi în folosință, dar și a celorlalte două (Blocul 1 și 2 din cartierul Grigorescu) s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice prin Programul Locuințe Sociale în procent de 80%, iar 20% a fost acoperită din bugetul local al municipiului Deva.

Am fost printre primele primării din țară care am accesat acest program guvernamental și am obținut finanțare. Necesitatea construirii de locuințe de acest tip a apărut în urma numărului mare de cereri înregistrate la nivelul municipiului Deva pentru obținerea de locuințe sociale.

Tocmai de aceea, pe lângă aceste patru blocuri din cartierul Grigorescu,  Primăria a mai achiziționat un teren pe strada Depozitelor, unde vom construi până în vara anului viitor încă 140 de locuințe sociale pentru familiile cu venituri reduse și care au dificultăți financiare. Am realizat PUZ-ul și ne aflăm în faza de licitație pentru rețelele de utilități.

Am fost emoționat când am văzut astăzi, în ochii acestor oameni, bucuria de a avea o casă nouă în care să își crească copiii și să ducă o viață decentă.

Voi întinde întotdeauna o mână de ajutor semenilor noștri cu care viața a fost mai puțin generoasă.

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Rezervare căsătorie civilă. Programează-ti online oficierea căsătoriei civile

Rezervare transcriere acte de stare civilă.Programează-te pentru depunere acte de stare civilă/redobândire cetăţenie română

Rezervare acte de identitate. Programează-te pentru depunere acte(carte de identitate, carte de identitate provizorie, reşedinţă)

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.