Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

COMUNICAT DE PRESĂ - Cetatea Devei se va transforma timp de două ore într-un mic ,,teatru de război”

Exportă PDF - COMUNICAT DE PRESĂ - Cetatea Devei se va transforma timp de două ore într-un mic ,,teatru de război” Tipăreşte pagina - COMUNICAT DE PRESĂ - Cetatea Devei se va transforma timp de două ore într-un mic ,,teatru de război” Trimite unui prieten - COMUNICAT DE PRESĂ - Cetatea Devei se va transforma timp de două ore într-un mic ,,teatru de război”

publicat de AdminisTrator in Miercuri , 11 Iulie 2018, 11:32

COMUNICAT DE PRESĂ - Cetatea Devei se va transforma timp de două ore într-un mic ,,teatru de război"

,,Airsoft versus Counter strike" este un eveniment aflat la a doua ediție și care va avea loc sâmbătă, 14 iulie 2018, în Cetatea Devei, între orele 12:00-14:00, pe Platforma Artilerie Vest.

Turiștii care vor vizita fortăreața medievală, dar și localnicii care doresc vor avea ocazia să asiste la tactici de luptă folosite în airsoft și la o prezentare a armamentului din dotarea trupelor de comando, de fapt replici după arme și dispozitive militare reale și a echipamentului special care oferă utilizatorului protecția dar și utilitatea necesară pe terenul de airsoft.

Airsoftul este un joc cu tentă militară ce simulează un conflict, iar jucătorii îmbrăcați în echipamentul specific soldaților utilizează replici ale armelor adevărate, capabile să tragă cu bile solide din plastic de mici dimensiuni. Airsoft este un joc recreațional dar și un joc al minții.

Airsoft-ul a fost conceput în Japonia, în urmă cu 40 de ani. Spre deosebire de marcajele cu vopsea specifice jocului de paintball, creat de americani acum 30 de ani, în airsoft se pune un accent pronunţat pe realismul replicilor şi al echipamentelor folosite de practicanţi. Toate acestea fac ca jocul să se apropie foarte mult de o misiune militară reală.
Echipamentul este compus din ochelari speciali de protecţie sau mască (accesorii indispensabile pentru evitarea oricărei vătămări la nivelul ochilor), pantaloni de camuflaj, jachetă sau geacă, bocanci militari, eventual genunchiere, mănuşi tactice. Lista accesoriilor pentru acest sport rămâne însă deschisă.

Spre deosebire de Counter strike care se joacă doar în mediul virtual, airsoft-ul are atuul jocului în aer liber, pentru cei care sunt iubitori de aventură și adrenalină.

Organizatorii evenimentului sunt Club Dac Airsoft Deva în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva.

Cei care doresc să se transpună pentru puțin timp într-o atmosferă de luptă, pot urca pe Cetate cu telecabina sau pe jos, pe la Poarta I.


Dana Golea

Compartiment Comunicare, Relații Externe, Promovare Imagine

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice