Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

COMUNICAT DE PRESĂ - Poliția Locală Deva a dat în luna iunie a acestui an amenzi de aproape 28000 lei

Exportă PDF - COMUNICAT DE PRESĂ - Poliția Locală  Deva a dat în luna iunie a acestui an amenzi de aproape 28000 lei Tipăreşte pagina - COMUNICAT DE PRESĂ - Poliția Locală  Deva a dat în luna iunie a acestui an amenzi de aproape 28000 lei Trimite unui prieten - COMUNICAT DE PRESĂ - Poliția Locală  Deva a dat în luna iunie a acestui an amenzi de aproape 28000 lei

publicat de AdministratoR in Joi , 5 Iulie 2018, 16:03

COMUNICAT DE PRESĂ - Poliția Locală Deva a dat în luna iunie a acestui an amenzi de aproape 28000 lei

Amenzile aplicate de Direcția Poliția Locală Deva s-au ridicat în luna iunie 2018, la valoarea de 27.685 lei. Față de luna mai a acestui an, cuantumul amenzilor a crescut cu 2685 lei.

Din raportul de activitate al acestei instituții reiese că în luna care a trecut, au fost aplicate 417 sancțiuni pe diferite domenii de competență.

Cele mai multe sancțiuni, în număr de 208 au fost aplicate de polițiștii de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice - 51 de amenzi, în valoare de 8575 lei și 157 de avertismente. Faptele pentru care oamenii legii au dat sancțiuni sau amenzi au fost: încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, circulația/staționarea pe drumurile publice, încălcarea normelor privind parcările rezervate pentru persoanele cu handicap și ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate.

Pe locul următor se află Serviciul de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor cu 192 de sancțiuni, dar cu un număr mai mare de amenzi - 88, în valoare de 18.210 lei și 104 avertismente pentru cei care au încălcat legile sau hotărârile consiliului local privind ordinea și liniștea publică. Sancțiunile au fost aplicate pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, comercializarea de produse pe domeniul public fără a putea justifica proveniența lor, depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop și persoanelor care au fost depistate având cartea de identitate sau buletinul de identitate expirat.

Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială a aplicat 17 sancțiuni, din care 5 amenzi cu valoarea de 900 lei și 12 avertismente. Amenzile și avertismentele au fost aplicate în urma verificărilor de către polițiștii locali a activității societăților comerciale, a persoanelor fizice autorizate, producătorilor particulari, comercianților ambulanți și a teraselor care funcționează pe domeniul public, dar și pentru că nu a fost respectată legislația pe parte de mediu, unde au fost efectuate verificări în ceea ce privește: transportul și depozitarea deșeurilor, albiile râului Mureș, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, curățenia stradală. Polițiștii au efectuat și pânde în locurile unde au avut informații că se depozitează ilegal deșeuri.

Serviciul Monitorizare Video și Trafic s-a sesizat în luna iunie 2018, în 405 cazuri pe: linie de ordine și liniște publică, circulație rutieră și disciplină în construcții. Au fost verificate în baza națională de date 231 de persoane și autovehicule.

Numărul Dispeceratului Poliției Locale - 0254.232.777 a fost apelat de 231 de persoane, doar 2 sesizări telefonice au venit prin apelul unic de urgență 112.

Poliția Locală Deva a acționat în raza de competență aplicând sancțiuni în baza unor legi, ordonanțe de urgență ale Guvernului și hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Deva, aflate în vigoare.

Polițiștii locali au rezolvat și un caz mai special. Un minor pierdut de părinți a fost adus la sediul poliției locale. Speriat și dezorientat, copilul în vârstă de 3 ani nu a reușit să spună cum se numește sau unde locuiește. Polițiștii au avut grijă de el, i-au cumpărat fructe, iar într-un timp relativ scurt, de nici două ore au reușit să îi găsească părinții. Mama copilului a fost sancționată contravențional pentru nesupravegherea minorului.

La Poliția Locală puteți apela pentru: ordinea și liniștea publică, paza bunurilor; circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială și evidența persoanelor.

Poliția Locală Deva este la datorie 24 de ore din 24.

Dana Golea
Compartiment Comunicare, Relații Externe, Promovare Imagine


Mai multe detalii despre atribuțiile Poliției Locale Deva pe domeniile de competență, găsiți în secțiunea Poliția locală la http://www.primariadeva.ro/politia-locala/apelati-la-politia-locala-pentru 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice