Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul Devei!

Exportă PDF - Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul Devei! Tipăreşte pagina - Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul Devei! Trimite unui prieten - Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul Devei!

publicat de AdministrAtor in Miercuri , 16 Septembrie 2020, 15:42

Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul Devei!

"Cimpoierii din Transilvania" aduc, în centrul Devei, muzica ce răsuna în castelele de odinioară.

Iubitorii cântecelor medievale sunt invitați, duminică, 20 septembrie 2020, la ora 19:00, pe platoul din fața Centrului Cultural "Drăgan Muntean" din Deva, la o călătorie muzicală de un ceas prin Europa secolelor XIII-XVII.

Întoarcerea în timp propusă de "Cimpoieri" va purta ascultătorul pe tărâmuri încărcate de istorie, printre cruciade și povești de dragoste. O călătorie de suflet, în stare să alunge gândul de la trecerea ireversibilă a timpului.

Repertoriul trupei include piese realizate în aranjamente cât mai apropiate de muzica anilor 1250-1650, iar muzicienii folosesc copii după instrumente istorice și costume specifice perioadei medievale. Publicul prezent la concert va avea ocazia să asculte piese interpretate la instrumente muzicale inedite: hurdy gurdy - un soi de flașnetă, în formă de pară, cu corzi și clape, pe care notele sună la fel ca pe vioară, și fidulă - strămoșul instrumentelor cu coarde și arcuș.

Grupul "Cimpoierii din Transilvania" s-a înființat în anul 2008 și a susținut concerte în România, Franța și Germania. Componența actuală a trupei este: Mircea Goian (lider și cofondator) - violoncel, hurdy gurdy, percuții; Peter Moynahan - voce, chitară, percuție; Gerhard Stempel - tobe, tapan; Alin Bălescu - cimpoaie, blockflöte sopran, alto, tenor, pocker clarinet; Raul Ruszuly - cimpoaie.

Evenimentul se desfășoară cu respectarea măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

 

Biroul de presă

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Rezervare căsătorie civilă. Programează-ti online oficierea căsătoriei civile

Rezervare transcriere acte de stare civilă.Programează-te pentru depunere acte de stare civilă/redobândire cetăţenie română

Rezervare acte de identitate. Programează-te pentru depunere acte(carte de identitate, carte de identitate provizorie, reşedinţă)

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

.