Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol!

Exportă PDF - În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol! Tipăreşte pagina - În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol! Trimite unui prieten - În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol!

publicat de AdminiStrator in Marti , 5 Ianuarie 2021, 11:40

În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol!

 

Persoanele fizice și juridice care au în proprietate/folosință terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje și instalații agricole, construcții etc. în municipiul Deva au obligația să le declare la Compartimentul Registrul agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva (Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 16A, camera 9, parter), în vederea înscrierii acestora în registrul agricol.

Potrivit legislației în vigoare, termenele la care persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în registrul agricol sunt următoarele:

- 5 ianuarie - 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile cu destinația de locuință, construcțiile-anexă și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale din gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale deținute, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții ori sacrificării animalelor sau a altor intrări-ieșiri;

- 1 mai - 31 mai, pentru datele privind modul de folosință a terenului, suprafețele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.

Înscrierea datelor în registrul agricol se face pe baza declarației date pe proprie răspundere de către capul gospodăriei sau, în absența acestuia, de către un alt membru al gospodăriei și a înscrisurilor doveditoare.

Potrivit Ordonanței Guvernului nr. 28/2008 modificată și completată de Legea 54/2017, nedeclararea, la termenele stabilite și în forma solicitată, a datelor care fac obiectul registrului agricol constituie contravenție și se sancționează cu amendă:

- între 100 lei și 500 lei, în cazul persoanelor fizice;

- între 300 lei și 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0254.223.123, de luni până joi - între orele 8:00-16:30 și vineri - între orele 8:00-14:00.

 

Compartiment Registrul Agricol

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Rezervare căsătorie civilă. Programează-ti online oficierea căsătoriei civile

Rezervare transcriere acte de stare civilă.Programează-te pentru depunere acte de stare civilă/redobândire cetăţenie română

Rezervare acte de identitate. Programează-te pentru depunere acte(carte de identitate, carte de identitate provizorie, reşedinţă)

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

.