Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 12-16 iunie 2017

Exportă PDF - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 12-16 iunie 2017 Tipăreşte pagina - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 12-16 iunie 2017 Trimite unui prieten - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 12-16 iunie 2017

publicat de AdministrAtor in Luni , 19 Iunie 2017, 9:06

INFORMARE - Primăria Municipiului Deva
Săptămâna 12-16 iunie 2017

*Vineri, 16 iunie 2017, a fost inaugurat terenul de sport multifuncțional fotbal, baschet și tenis cu piciorul situat pe Aleea Panseluțelor din cartierul Dorobanți. În cadrul proiectului, au fost executate lucrări de terasament, platformă betonată, covor sintetic, împrejmuire cu gard și echipamente sportive.

Terenul din cartierul Dorobanți are o suprafață de 1.100 de metri pătrați și este al doilea teren de sport multifuncțional de cartier amenajat de Primăria Municipiului Deva, după cel situat în zona Bejan, în apropierea Blocului ANL3.

Valoarea totală a investiției a fost de 226.400 de lei.

*Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Tehnice, s-au încheiat lucrările de refacere integrală a covorului asfaltic pe străzile Pescăruşului şi Vânătorilor şi pe Aleea Castanilor. Totodată, a fost turnat, parţial, covor asfaltic în zonele degradate de pe Aleea Moţilor şi străzile Gheorghe Doja, Mărăşti şi Vulcan (de la intersecţia cu strada Mihai Eminescu până la intersecţia cu strada Elena Văcărescu).

De asemenea, au fost refăcute marcajele rutiere (longitudinale şi trecerile pentru pietoni) de pe principalele artere din Municipiul Deva.

Pe de altă parte, "Primăria Municipiului Deva a emis comanda pentru reparaţii drumuri pietruite, pentru prelungire strada Primăverii, prelungire strada Brânduşei şi prelungire strada Bălata", a explicat directorul executiv al Direcţiei Tehnice, Ciprian Răchită.

*Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva susţin performanţa în educaţie şi încearcă să le ofere adolescenților și tinerilor variante cât mai creative de petrecere a timpului liber.

Toţi elevii din municipiu care vor obţine media 10 la examenul de Evaluare Națională, care începe luni, 19 iunie, vor avea acces gratuit, până la sfârșitul vacanței de vară, la Ştrandul Municipal, Complexul "AquaLand" şi la telecabina care facilitează accesul pe Cetatea Deva.

*La invitaţia autorităţilor din oraşul chinez Ningbo, o delegaţie condusă de viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş a participat, în perioada 8-12 iunie 2017, la a patra Conferinţă despre cooperarea în domeniul educaţiei şi schimburilor interculturale între China şi ţările Europei Centrale şi de Est, desfăşurată la Ningbo, la care au fost prezenţi reprezentanţi din 28 de ţări.

Principalele rezultate ale vizitei au fost făcute publice, joi, 15 iunie 2016, într-o conferinţă de presă susţinută de viceprimarul Municipiului Deva. O firmă de Ningbo a oferit Liceului de Arte "Sigismund Toduţă" o sponsorizare de 500.000 de yuani (aproximativ 300.000 de lei) pentru achiziţionarea de instrumente muzicale. De asemenea, în luna octombrie, firmele din reşedinţa judeţului vor avea şansa să-şi prezinte, gratuit, produsele pe piaţa chineză.

"Firmele din Deva vor putea participa gratuit la Târgul "Trade Expo" din Ningbo, unul dintre cele mai importante evenimente de gen organizate în regiune. Chinezii sunt interesaţi, în special, de apă minerală, ceaiuri de fructe şi ciocolată. Firmele care doresc să fie prezente la Târg se pot înscrie la Primăria Municipiului Deva - Biroul pentru investitori. Totodată, continuăm negocierile cu partenerii chinezi și în privinţa gratuității transportului şi a cazării pentru reprezentanţii societăților comerciale participante la acest eveniment", a explicat viceprimarul Devei, care a adăugat că oamenii de afaceri din Ningbo s-au arătat interesaţi să investească în Municipiul Deva.

*Municipiul Deva va avea intrare/ieșire la autostradă, în zona Izvorului "Decebal" - la intersecţiei DN7 cu DN 76. Noul nod rutier va cuprinde pasaje subterane şi supraterane.

"Miercuri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., am primit asigurări ferme că acest nod rutier va fi realizat. Primăria Municipiului Deva a emis avizul favorabil în acest sens încă din octombrie 2016. Documentul este semnat de primarul de la acea vreme, Mircia Muntean", a explicat viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş.

*Intrarea în Municipiului Deva, dinspre Simeria, va fi modernizată de către cel mai mare fond de investiţii imobiliar de pe piaţa românească.

În urma unui acord cu administraţia deveană, dezvoltatorul imobiliar NEPI (New Europe Property Investments), care operează centrul comercial Shopping City Deva, va susţine financiar proiectul de modernizare a pasarelei de la intrarea în reşedinţa judeţului.

„Intrarea în Deva va reprezenta intrarea într-o cetate care va fi realizată în tehnica 3D", a explicat viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş.

*Primăria Municipiului Deva continuă demersurile pentru preluarea porţiunii din Drumul Naţional 7 de la ieșirea din Deva până la podul de peste Cerna, la intersecția cu drumul spre Hunedoara.

Miercuri, 7 iunie 2017, reprezentanții administraţiei locale şi ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., au semnat procesul-verbal în vederea preluării de către municipalitate a sectorului DN7 km 384+543 - 386+200, cu o lungime de 1,860 km. 

Primăria Municipiului Deva va realiza documentația pentru amenajarea, în localitatea Sântuhalm, a trotuarelor, a rețelei de apă pluvială, astfel încât cantitatea de apă provenită din precipitaţii să nu mai ajungă în gospodăriile locuitorilor, și a unui sens giratoriu care va fi situat la intersecția cu drumul spre Hunedoara.

*3 august 2017 este ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor la cele două blocuri de locuinţe sociale situate în cartierul Nicolae Grigorescu, din Deva.

Data la care cele 72 de unităţi locative vor fi predate Primăriei Municipiului Deva a fost stabilită miercuri, 14 iunie 2017, în cadrul unei întâlniri între reprezentanţii administraţiei locale şi Casian Popa, directorul general al S.C. Amahouse S.R.L., firma care construieşte imobilele.

Potrivit municipalităţii, în această perioadă se aşteaptă un aviz din partea ENEL pentru racordarea la reţeaua electrică de distribuţie care va deservi ansamblul celor patru blocuri de locuințe sociale existente în proiect.

*Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva a efectuat lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi în mai multe zone din municipiu, astfel:

-lucrări de plantare şi întreţinere flori şi arbuşti ornamentali;

-administrarea tratamentelor de erbicidare totală în zonele: Bulevardele 22 Decembrie şi Iuliu Maniu, Parcul Cetate, Drumul Naţional 7, Calea Zarandului, cartierul Dorobanţi şi străzile Carpaţi, Mărăşti, Avram Iancu, Minerului şi Pietroasa.

-cosirea mecanică a unei suprafeţe de aproximativ 80.000 de metri pătraţi de gazon;

-tunderea mecanică a 21.000 de metri pătraţi de gard viu;

-montarea de stâlpi metalici pentru delimitarea zonelor verzi, pe strada Minerului (la blocurile 36, 37 şi 41 bis);

-amenajarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, pe Calea Zarandului.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 508/2016, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva efectuează, la cererea persoanelor fizice şi juridice din municipiu, prestări de servicii (tăieri de corecţie la arbori, defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantare flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori etc.). Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi pot lansa comenzi la sediul SPIGM Deva (str. Axente Sever, nr. 40) sau la numărul de telefon 0744.354.828.

Reamintim că orice persoană interesată poate transmite SPIGM Deva sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numerele de telefon 0254.233.588 şi 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Biroul de presă

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

Petiţii

Depune și urmărește online o petiție

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice