Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

O comedie de 5 stele la Centrul Cultural din Deva!

Exportă PDF - O comedie de 5 stele la Centrul Cultural din Deva! Tipăreşte pagina - O comedie de 5 stele la Centrul Cultural din Deva! Trimite unui prieten - O comedie de 5 stele la Centrul Cultural din Deva!

publicat de AdministrAtor in Miercuri , 14 Martie 2018, 14:09

O comedie de 5 stele la Centrul Cultural din Deva!

 

 "Gaițele" lui Alexandru Kirițescu vin la Deva, marți, 24 aprilie 2018, la ora 18:30, pe scena Centrului Cultural "Drăgan Muntean". Piesa este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. O comedie care lasă un gust amar și dă de gândit.

Cu titlul original "Cuibul de viespi", "Gaițele" reflectă atitudinea critică a dramaturgului față de societatea vremii sale: o "lume putredă, care mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune", după cum a descris-o Kirițescu.

Acțiunea piesei se petrece prin vara anului 1930, în casa Anetei Duduleanu, văduva moșierului Tasse Duduleanu - o casă în care domină egoismul, răutatea, urletele și meschinăria întreținute de cele trei "gaițe" - Aneta și surorile ei, Zoia și Lena - care își petrec timpul bârfind, jucând cărți, mâncând dulcețuri și urmărind ceremoniile funerare din oraș.

Cea mai populară piesă a lui Kirițescu e la fel de senzațională și astăzi, după aproape 90 de ani de la premieră, pentru că, în bună parte, nici noi nu ne-am schimbat: ne place să ne dăm în spectacol și reușim de minune!

Din distribuția spectacolului fac parte: Florina Cercel (Aneta Duduleanu), Carmen Tănase (Zoia), Virginia Rogin (Lena), Carmen Ionescu (Fraulein), Ioana Farcaș (Colette Duduleanu), Antonia Ionescu (Wanda Serafim), Ana Maria Carablais (Margareta Aldea), Maria Nicola (Zamfira), Mircea Silaghi (Mircea Aldea), Liviu Cheloiu (Georges Duduleanu) și Sebastian Bălășoiu (Ianache Duduleanu).

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la prețul de 80 de lei, la agenția de bilete a Centrului Cultural "Drăgan Muntean" Deva și pot fi achiziționate de luni până joi, între orele 16:00-17:00, și sâmbăta, între orele 11:00-13:00.

Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037.

 

Biroul de presă

 

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice