Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Primarul Muncipiului Deva a primit vizita Consulului Onorific al Republicii Macedonia

Exportă PDF - Primarul Muncipiului Deva a primit vizita Consulului Onorific al Republicii Macedonia Tipăreşte pagina - Primarul Muncipiului Deva a primit vizita Consulului Onorific al Republicii Macedonia Trimite unui prieten - Primarul Muncipiului Deva a primit vizita Consulului Onorific al Republicii Macedonia

publicat de AdministrAtor in Luni , 14 Mai 2018, 12:11

Primarul Muncipiului Deva a primit vizita
Consulului Onorific al Republicii Macedonia

 

Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, l-a avut astăzi ca oaspete, pe Consulul Onorific al Republicii Macedonia, domnul Pavel Ernest Dupta. Întâlnirea a fost una fructuoasă, deoarece pe lângă prezentările protocolare, au fost discutate acțiuni concrete de schimb de contacte între agenți economici din municipiul Deva și investitori ai mediului economic macedonean, în vederea promovării dezvoltării investițiilor în ambele sensuri. Consulului Onorific al Republicii Macedonia, domnul Pavel Ernest Dupta, i-au fost prezentate oportunitățile de investiții pe care Deva le oferă și principalele proiecte de dezvoltare ale municipalității.

Un alt aspect care a fost abordat pe parcursul întrevederii oficiale ce a avut loc la Primăria Municipiului Deva a vizat promovarea turismului. Macedonia este o țară din peninsula Balcanică cu un mare potențial în acest sens, turismul reprezentând o importantă parte a economiei naționale. S-a identificat și o localitate din Macedonia cu care municipiul Deva poate iniția un contact bilateral, totul pe baza unor elemente comune ce țin de economie, cultură și atracții turistice locale. Întâlnirea a devenit, astfel, un prim pas înspre aprofundarea acestor puncte comune și concretizarea lor printr-un viitor protocol de înfrățire.

Consulatul Onorific al Republicii Macedonia la Timișoara a fost redeschis în toamna anului 2017, obiectivele reprezentanței diplomatice fiind promovarea colaborării dintre Macedonia și județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj.

Unul dintre principalele obiective ale Primăriei Municipiului Deva este creșterea vizibilității municipiului pe plan național și internațional. Consolidarea coeziunii economice, sociale și teritoriale și solidaritatea între statele membre UE se realizează și pe plan local, favorizând astfel dezvoltarea comunității prin schimburi economice reciproc avantajoase.

 

Serviciul Investitori, relații externe

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice