Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Trimite unui prieten

Important

Exportă PDF - Important Tipăreşte pagina - Important Trimite unui prieten - Important

Important


Dacă solicitantul nu este titularul spaţiului de locuit, găzduitorul va prezenta actul de proprietate (copie xerox şi original), va completa pe verso-ul cererii pentru eliberarea actului de identitate şi va semna în faţa funcționarului de la ghişeu.
În cazul în care uzufructuarul sau persoana care are drept de abitatie viagera asupra unui imobil solicita eliberarea unui act de identitate, nu este necesar consimtamântul nudului proprietar, ca dovada a adresei de domiciliu.
Daca nudul proprietar solicita eliberarea actului de identitate, în acest caz este necesara declaratia uzufructuarului sau a persoanei în favoarea careia s-a instituit dreptul de abitatie.
Daca o terta persoana solicita eliberarea actului de identitate este necesar atât acordul nudului proprietar, cât si cel al titularului dreptului de abitatie.

Precizări privind art. 321, 322, 323 din codul civil:
• declaraţia de consimţământ pentru primirea în spaţiu a unei terţe persoane, poate fi dată numai de unul dintre soţi în situaţia în care imobilul respectiv nu a fost notificat în cartea funciară ca locuinţă a familiei;
• în spaţiul destinat declaraţiei dată pe cerere ori în conţinutul declaraţiei model anexa nr.12 sau 13 din HG 1375/2006, soţul menţionează următorul text „Declar că imobilul nu a fost notificat în cartea funciară ca locuinţă a familiei";
• în cazul în care imobilul a fost notificat în cartea funciară ca locuinţă a familiei, declaraţia de consimţământ trebuie să fie dată de ambii soţi .
• în baza unui contract de închiriere al cărui titular este numai unul dintre soţi sau care este încheiat înainte de casatorie, se poate elibera act de identitate atât celuilalt soţ, cât şi copiilor minori, fără consimţământul proprietarului.


<<< Inapoi

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.