Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Finanțarea Cresei Deva

Exportă PDF - Finanțarea Cresei Deva Tipăreşte pagina - Finanțarea Cresei Deva Trimite unui prieten - Finanțarea Cresei Deva

publicat de Administrator in Miercuri , 22 Mai 2013, 14:03

 

Finantarea Cresei Deva

 Finantarea se realizeaza din urmatoarele surse:

 a)bugetul local, pentru acoperirea cheltuielilor de personal pentru personalul didactic si nedidactic si a cheltuielilor de organizare si funcționare a cresei;

b)sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat;

c)contributii lunare ale parintilor/reprezentantilor legali, stabilite conform   Hotărârii nr. 1252 din 2012  privind aprobarea Metodologiei de organizare si funcționare a creselor si a altor unități de educație timpurie anteprescolară;

d)donatii;

e)sponsorizari;

f)alte surse legal constituite.

Parintii/reprezentantii legali ai caror copii beneficiaza de servicii in cadrul cresei sunt obligati la plata unei contributii lunare, a carei valoare este stabilita prin dispozitie a primarului, in functie de numarul de copii din familie si de venitul mediu lunar brut cumulat al parintilor/reprezentantilor legali calculat pe perioada de 6 luni anterioara inscrierii copilului, certificat prin adeverinta prevazuta la art. 6 lit. d) din Metodologie.

Sunt scutiti de la plata contributiei, sarcina fiind preluata de bugetul local, parintii/reprezentantul legal care au in ingrijire copii ce sunt expusi riscului de separare de familie si au aprobate planuri de servicii.

Contributia poate fi achitata si prin tichete de cresa, tichete sociale si/sau cupoane sociale, potrivit legii.

Parintii/reprezentantii legali ai caror copii beneficiaza de servicii in cadrul cresei vor suporta  contravaloarea hranei oferite zilnic copilului.

Contributia lunara de intretinere a copiilor inscrisi in unitatile in care se ofera servicii de educatie timpurie anteprescolara, suportata de parintii/reprezentantul legal al acestora, se stabileste in functie de numarul efectiv de zile de prezenta a copilului la programul zilnic.

             Numarul de zile in care copiii au frecventat cresa este monitorizat prin registrul de evidenta/prezenta completat de asistenta medicala in colaborare cu educatorul-puericultor.

            Contributia lunara a parintilor/reprezentantilor legali la suportarea cheltuielilor pentru copiii inscrisi la unitatea in care se ofera servicii de educatie anteprescolara se realizeaza cu plata in avans pentru o luna calendaristica.

            Contributia lunara a parintilor/reprezentantilor legali ai copiilor care au frecventat programul de cresa pe o perioada de pana la 3 zile lucratoare este reportata pentru luna urmatoare.

Contributia lunara de intretinere a copiilor inscrisi in cresă, suportata de parintii/reprezentantul legal al acestora, se determina in functie de cheltuielile de intretinere, hrana si gospodarie, obiecte de inventar, echipament si cazarmament, materiale igienico-sanitare si altele asemenea, precum si de numarul de zile frecventate de copil in aceste unitati.

             Valoarea contributiei se stabileste in urmatoarele cote procentuale si nu poate depasi 20% din costul mediu lunar de intretinere in unitatea publica în care se ofera servicii de educatie anteprescolar, astfel:

 

Venit mediu brut lunar cumulat al parintilor/reprezentantilor legali

Numar copii

Cota
procentuala
contributie
parinti

peste 700 lei

un copil

20%

2 sau mai multi copii

10%

între 225-699 lei

un copil

10%

2 sau mai multi copii

5%

 

Costul mediu lunar de întretinere se aprobă anual.

 

 

Înapoi la Creşa Deva

Servicii online

Consultă datorii online


 

Rezervare acte de identitate

Rezervare oficiere căsătorie civilă

Rezervare certificat căsătorie

Rezervare certificate de naştere

Rezervare transcriere acte de stare civilă

Rezervare certificat de deces

Cereri si formulare tip

Sedinte de consiliu

C.N.I.P.T. Deva

Autorizatii tonaj

Deva24 SESIZARI