Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Norme de igienă și sănătate

Exportă PDF - Norme de igienă și sănătate Tipăreşte pagina - Norme de igienă și sănătate Trimite unui prieten - Norme de igienă și sănătate

publicat de Administrator in Miercuri , 22 Mai 2013, 14:06

În cadrul Cresei Deva se asigură conditiile de igienă necesare apărării, păstrării si promovării stării de sănătate, dezvoltare fizică si neuropsihică armonioasă a copiilor cât si prevenirea aparitiei unor îmbolnăviri, în conformitate cu Ordinul nr. 1955 din 1995 pentru aprobarea normelor de igienă privind unitătile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor, cu modificările si completările ulterioare si a planurilor de măsuri în vederea sporirii conditiilor de igienă în cresă.
Cresa respectă prevederile legale în vigoare referitoare la spatiul aferent sălilor de grupă, la terenurile destinate jocurilor si activitătilor în aer liber, la mobilierul si instalatiile necesare asigurării conditiilor de functionare, la conditiile igienico-sanitare, precum si la conditiile de sigurantă care îi privesc pe copii.
Spatiul pentru desfăsurarea activitătilor în aer liber asigură dezvoltarea, învătarea activă a copilului si promovarea stării de sănătate, fără risc de accidente si îmbolnăviri.
Conducerea unitătii este răspunzătoare de realizarea întocmai a acestor conditii.
Numărul maxim de copii admisi la o grupa de la cresă nu va depăsi 25 de copii la grupa mare si 25 de copii la grupa mică.
Microclimatul Cresei va fi realizat în conformitate cu normele stabilite de Ministerul Sănătătii pentru unitătile pentru ocrotirea, educarea si instruirea tinerilor, aprobate prin Ordinul nr. 1955 din 1995, cu modificările si completările ulterioare.
Prizele si întrerupătoarele electrice sunt amplasate mai sus astfel încât sa nu permită copiilor sa le atingă.
Dimensionarea, amplasarea si adaptarea instalatiilor sanitare sunt realizate in raport cu vârsta copiilor.
Pentru copii sub doi ani sunt prevăzute olite individuale care sunt utilizate, spălate si dezinfectate astfel încât să se evite riscul aparitiei unor boli transmisibile.
Mobilierul utilizat în serviciile de educatie anteprescolară este adecvat vârstei, încât să ofere copilului o ambiantă familială, sigură si confortabilă, să contribuie la crearea unui climat educational favorabil si să permită modularea, după necesitătile grupei.
Jucăriile, materialele si echipamentele pentru dezvoltarea si învătarea copiilor sunt adecvate vârstei si nivelului de dezvoltare ale copiilor, pentru a asigura stimularea acestora si a oferi ocazia să îsi exprime optiunile si să le dezvolte creativitatea. Ele nu constituie un pericol, prin formă, dimensiuni sau natura materialului.

 

 

Înapoi la Creşa Deva

Servicii online

Consultă datorii online


 

Rezervare acte de identitate

Rezervare oficiere căsătorie civilă

Rezervare certificat căsătorie

Rezervare certificate de naştere

Rezervare transcriere acte de stare civilă

Rezervare certificat de deces

Cereri si formulare tip

Sedinte de consiliu

C.N.I.P.T. Deva

Autorizatii tonaj

Deva24 SESIZARI