Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU BENEFICIARII DE TICHETE SOCIALE PPENTRU MESE CALDE

Exportă PDF - INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU BENEFICIARII DE TICHETE SOCIALE PPENTRU MESE CALDE Tipăreşte pagina - INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU BENEFICIARII DE TICHETE SOCIALE PPENTRU MESE CALDE Trimite unui prieten - INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU BENEFICIARII DE TICHETE SOCIALE PPENTRU MESE CALDE

publicat de AdministratoR in Luni , 1 Februarie 2021, 14:29

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU BENEFICIARII DE TICHETE SOCIALE PPENTRU MESE CALDE

 

Direcția de Asistență Socială Deva îi informează pe deținătorii de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde pașii pe care trebuie să îi urmeze dacă au pierdut cardul sau PIN-ul sau dacă constată că nu au bani pe card.

  • Ce faci dacă ai pierdut PIN-ul

În cazul în care un beneficiar a pierdut PIN-ul, acesta sau un membru al familiei sau reprezentantul UAT va contacta direct emitentul cardului: Edenred, tel. 021 301 33 66, adresă e-mail: scard@edenred.com, în vederea reemiterii unui nou PIN.

Codul PIN este un element care se referă strict la funcționalitatea cardului și nu este nevoie ca Instituția Prefectului sau Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să fie informate.
Sumele încărcate pe card nu se pierd și vor putea fi utilizate după emiterea noului PIN.

  • Procedură de urmat pentru card pierdut

În cazul pierderii cardului social pentru mese calde, beneficiarul, un membru al familiei sau reprezentantul UAT trebuie să blocheze cardul. Poate face acest lucru înștiințând unitatea emitentă - Edenred, la numărul de tel. 021 301 33 66, adresă e-mail: scard@edenred.com. Utilizarea cardului va fi blocată de emitent.

Beneficiarul cardului informează de asemenea Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (informații absolute necesare, în format editabil: nume/prenume, CNP, adresa poștală) la adresa de e-mail dana.patru@mfe.gov.ro sau Direcția de Asisitență Socială Deva la telefon 0254.218.030 sau 0726322251.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va comanda carduri noi pentru persoanele care au declarat cardul pierdut. Emitentul va expedia către Instituția Prefectului cardurile reemise. Destinatarii vor riddica npoile carduri de la sediul Direcției de Asistență Socială Deva, după ce fac dovada identității.

Este esențial însă ca imediat după ce ați constatat pierderea cardului să anunțați unitatea emitentă pentru a bloca cardul și pentru a preveni utilizarea frauduloasă a acestuia.

  • Card nealimentat

Deținătorul cardului sau un membru al familiei anunță Direcția de Asistență Socială Deva în legătură cu situația card nealimentat/lipsă fonduri.

Lista unităților de alimentație din municipiul Deva, partenere EDENRED care servesc mese calde o găsiți în fișierul atașat.

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online


 

Rezervare acte de identitate

Rezervare oficiere căsătorie civilă

Rezervare certificat căsătorie

Rezervare certificate de naştere

Rezervare transcriere acte de stare civilă

Rezervare certificat de deces

Cereri si formulare tip

Sedinte de consiliu

C.N.I.P.T. Deva

Autorizatii tonaj

Deva24 SESIZARI